Betaling

Betalen

Vadense biedt verschillende manieren om elektronisch te betalen:

– iDeal
– Visa/Creditcard
– Bankoverschrijving (vooruitbetaling)
– Acceptgiro
– PayPal
– Bancontact / Mister Cash (België)

Hieronder worden de verschillende methoden toegelicht.

iDeal

Als u bankiert via internet bij ABN-AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en SNS Regio Bank kunt u via onze site op een veilige manier elektronisch de betaling van uw bestelling regelen. Een elektronische betaling via Internet is te vergelijken met een PIN-betaling in een winkel. Na het plaatsen van uw bestelling kiest u voor de betaalmethode IDeal. U volgt dan de procedure die u gewend bent met betalingen via het internetbankieren. Bij IDeal kunnen we meteen zien dat de betaling voldaan is. Dit bespoedigt de verzending van uw bestelling.

Mocht u onverhoopt een verkeerde bank kiezen of uw betaling is niet succesvol verlopen, dan duurt het ca. een kwartier voordat uw order weer wordt vrijgegeven voor betaling. Na deze tijd kunt u opnieuw het betaaltraject in gaan.

Hoe werkt het?

Betalen via iDeal doet u in een paar stappen:

– Kies iDeal als betaalmethode.
– Selecteer de bank waar u uw bankzaken al online regelt.
– U komt direct in de bekende omgeving van uw bank.
– De relevante gegevens van uw aankoop zijn al ingevuld.
– Op de voor u bekende manier keurt u de betaling goed.
– U ontvangt een bevestiging van Ogone (het gebruikte betaalplatform).
– U keert terug naar de webwinkel. Bestelling en betaling zijn geslaagd.

Voordelen voor u

iDeal biedt u een aantal voordelen t.o.v. andere betaalmethoden

– iDeal is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig.
– iDeal is gemakkelijk en snel in gebruik. Betaalgegevens worden voor u ingevuld. U ziet direct de geslaagde betaling.
– U houdt constant controle en overzicht op uw betaling. De iDeal betaling wordt direct verwerkt en zichtbaar in uw rekeningoverzicht.

Visa/Creditcard

Als u ervoor kiest om te betalen met uw visa- of creditcard, dan wordt u na het afronden van de bestelprocedure doorgeleid naar de beveiligde betaalomgeving van Ogone (betaalplatform). Tijdens het bestelproces dient u uw creditcardnummer, vervaldatum en CVV-code in te vullen. Let er op dat u exact de naam overneemt zoals deze op uw kaart vermeld staat. Uw betaling wordt vervolgens online geautoriseerd, zodat u direct weet of deze wel of niet wordt goedgekeurd. Als de betaling is afgerond wordt u automatisch teruggebracht naar de website van Vadense. Bij betalingen met visa- of creditcard zien we meteen of de betaling succesvol is afgerond. Dit bespoedigt de verzending van uw bestelling.

Bankoverschrijving

Als u ervoor kiest om te betalen via een bankoverschrijving, maakt u na het plaatsen van de bestelling het orderbedrag over op de rekening van Vadense o.v.v. uw bestelnummer. U krijgt een bevestigings e-mail waarin het te betalen bedrag en rekeningnummer staan. Het overschrijven van het bedrag kan via internet-/telebankieren of via een overschrijvingskaart. Indien u voor deze betaalmethode kiest, moet het bedrag binnen 10 werkdagen op onze bankrekening zijn bijgeschreven. Wanneer de betaling na deze periode nog niet is ontvangen, wordt de bestelling automatisch geannuleerd en vervalt de overeenkomst. De bestelling wordt pas verzonden na ontvangst van de betaling.

Let op: vermeld bij een overboeking altijd uw bestelnummer!

Onze bankgegevens

Rekeningnummer: 8145690

Bank: ING Bank

Tenaamstelling: Vadense Cosmetics

Plaats: Wageningen

BIC: INGBNL2A

IBAN: NL54INGB0008145690

Bancontact / Mister Cash (Beglië)

Mister Cash is bedoeld voor onze Belgische klanten. Mister Cash is vergelijkbaar met iDeal, maar dan geschikt voor Belgische rekeninghouders. Voor uitleg omtrent de betaalmethode verwijzen we u naar de tekst die u vindt onder iDeal.

Problemen, Vragen of Opmerkingen?

Is er iets niet goed gegaan met uw betaling of heeft u verder nog vragen, stuur dan een mailtje naar sales@vadensecosmetics.com