Vadense Cosmetics

Wie zijn wij, de mensen achter Vadense?

De oprichter van Vadense is Frank van der Linden. Hij emigreerde al op jonge leeftijd met zijn ouders en zus naar Nieuw-Zeeland, alwaar hij een aantal jaren gewoond heeft. Toen zijn ouders besloten terug te keren naar Nederland ging het gezin per cruiseschip terug en deed op deze reis verschillende exotische plaatsten aan. De jonge Frank maakte hier voor het eerst kennis met de grote verscheidenheid aan tropische planten, maar ook met armoede en ondervoede mensen.

Deze reis is hem altijd bijgebleven, zowel de imponerende hoeveelheid planten als de armoede. Hij nam zich voor om iets met planten te gaan te gaan studeren en te proberen om iets aan de armoede in de wereld te gaan doen.

De keuze voor een studie Plantenteelt aan de Wageningen Universteit in Wageningen was dan ook een logische keuze. Frank verbleef voor zijn stage 7 maanden in Peru en na afronding van zijn studie kon hij aan de slag bij de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Hij heeft 2,5 jaar op de Kaapverdische Eilanden gewerkt als landbouwvoorlichter en daarna 2,5 jaar in de Filippijnen.

Gedurende die 5 jaar heeft hij veel boerengemeenschappen bezocht en veel kennis opgedaan van lokale kruiden en oliën die de bevolking gebruikt om hun huid te verzorgen.

Al jaren maakt Frank voor zijn moeder, familie en vrienden cosmeticaproducten gebaseerd op zijn buitenlandse verblijven en het is deze kennis die wij –Vadense- nu met u willen delen.

Het is daarom dat we kunnen zeggen, niet getest op dieren, maar op mensen!

De betekenis van de naam Vadense

Wageningen is gesticht door de Romeinen die het de naam Vada gaven. Het Latijnse woord Vada betekent dus ‘Wageningen’. Iets uit Wageningen heet in het Latijn ‘Vadense’, Aangezien onze producten ontwikkeld zijn in Wageningen leek Vadense ons een goede en toepasselijke naam.

Wij wensen u veel plezier en beauty toe.

Namens het Vadense team, plant-aardige groeten

Ir. Frank van der Linden